Välj rätt skor

Även om golf är en precisionssport som kräver den bästa utrustningen så är det även en sport där stil spelar in. Att välja klubba, bag och framförallt skorna kräver ändå att de passar in i din personliga stil.

Spikes eller inte

Den tekniska biten när det kommer till golfskor fokuserar huvudsakligen på hur väl de fäster i marken när man tar sitt slag. Klassiska golfskor använder sig av ”spikar” för att få extra bra grepp i marken. Förr var dessa ofta gjorda av metall, något som har blivit allt mer ovanligt tack vare golfbanors förbud mot dem. Förbudet grundar sig i att metallspikarna snabbt sliter på gräset vilket gör det sämre och dyrare att underhålla. Detta har gjort att spikarna idag oftast är gjorda utav plast och kallas ”soft spikes”. Dessa är oftast gjorda i en av två standarder vilket gör att de går att byta ut när de väl har blivit slitna.

En nyare och allt mer populär förekomst är att använda sig av spiklösa skor som istället för spikar använder hela sulan för att få ett så bra grepp som möjligt. En stor fördel med dessa är att de även kan användas till vardags utan att de verkar opassande.

Andra kläder

Långt borta är den tiden att golf innebar klassisk överklassklädsen. Idag så kan man komma som man är även om det är praktiskt att välja kläder med god rörlighet samt som värmer upp dig tillräckligt.